2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Hemenex (Ham and eggs)

Název Množství a jednotka
vejce 2-3 ks/os
šunka 50 g
sůl
pepř
mletá sladká paprika špetka
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky nesmíchaly se žloutky jako u vaječiny. Mírně osolíme a jakmile začnou vajíčka tuhnout, položíme na ně 2 plátky šunky, které jsem překrojili na čtvrtiny. Necháme ztuhnout, opepříme a trošku posypeme sladkou paprikou. Podáváme s bílým pečivem.


 


RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové plecko na leču a fazolích

Postup: Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Bábovka s perníkem

Postup: Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...